Elhívás

2019.11.16. | Dr. Misek János

Érezzük meg, milyen az igazi EGYSÉG. Amikor ott van MINDENKI EGYÜTT, és az EGY ott van MINDENÜTT.
Erről szól ez az elhívás most.

Arról szól, hogy mi egyenként is, és mi, különböző felekezetek Mindnyájan lépjünk rá az Igazi, az Egyetlen Útra, az Élet Útjára. Lépjünk ki együtt a fényre, menjünk együtt be Ninivébe és hirdessük az Evangéliumot, hirdessük, amit üzen az Úr. Nekünk együtt kell mennünk, nekünk együtt kell lennünk. És nem falakat kell ledöntenünk, nem kell összemosni vagy elmosni határokat, hanem tudnunk kell azt, hogy kik vagyunk, hogy egyediek vagyunk, és tudnunk kell azt, hogy bár különbözőek vagyunk, Jézus Krisztus Testében csak együtt mehetünk, együtt cselekedhetünk! Nem kell bizonygatnunk, hogy csak a kéz, vagy csak a szem, vagy csak a láb, ami jó, ami igaz, ami eredeti! Kell a kéz, kell a szem és kell a láb, értsük meg! Erről szól ez az elhívás.

Találjuk meg a helyünket Jézus Krisztusban, ne a másik különbözőségeire fókuszáljunk, hanem arra, hogy mi valójában a mi saját szerepünk. Ne vessük el a specialitásainkat, sőt! Ragaszkodjunk sajátosságainkhoz. Így tudjuk betölteni rendeltetésünket. Erről szól ez a Konferencia. Ismerjük fel, hogy valójában hol a helyünk és ne mossunk el határokat. Minden testrésznek megvan a maga saját felépítése, szerepe. De, hallgassuk meg egymást. Legyünk együtt.

Hiszem, hogy ez a Konferencia igazi vízválasztó lesz, és a felekezetek közötti együttműködés vissza tud térni arról a tévútról, ahová terelődött, hiszen “falak mesterséges lebontása” és testvérek összezárása nem vezetett igazi eredményre, hanem pontosan azt érte el, hogy szinte mindenki próbálta letenni saját igazi egyediségét, saját meghatározó jellegzetességét, ami különösen káros következményekkel jár, hiszen így Jézus Krisztus Testének egyik része sem tudja ellátni valódi, igazi funkcióját! Így férnek végül össze katolikusok, protestánsok és messiási zsidók, egy teljesen új teremtés adta egységben, ahol minden rész valóban önmaga lehet és így adhatja a legtöbbet az Egésznek.

Ez a Konferencia egy teljesen új kísérlet, melynek előkészítése során a világ különböző tájairól meghívott, különböző felekezetű előadókat kértünk fel, hogy alkossunk együtt egy rendkívül izgalmas egységet, ahol a különbözőségek eltűnnek, és melynek fókuszában csak és kizárólag egy valaki van: Jézus.