Evangelizáció a koronavírus-járvány idején

  • Blog

A koronavírus margójára

Evangelizáció a koronavírus idején

ISTEN most mindannyiunkat EVANGELIZÁCIÓRA hív a koronavírus idején!

Dr. Misek János | 2020.05.05.

Kedves Testvéreink!

Mennyivel másként cseng az a kifejezés, hogy “Új Teremtés” most, mint mondjuk fél évvel ezelőtt! Akkor sokan nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy mit is jelent mindez, milyen “új teremtésről” beszél általunk a Lélek, és lám, Isten útjai már csak ilyenek, bizony, hamar 180 fokot fordult a világ.. Új helyzetben vagyunk és ebben az új helyzetben egyre kíváncsibb módon, egyre izgatottabban várjuk az októberi Konferenciát! Csodálatos Imaközösség alakult ki – dicsőség Istennek! -, akikkel valóban bele lehet vágni az Új Teremtés Konferenciáig vezető útnak, egy erős hitben álló testvérek által a alkotott imaközösség, mert már saját bőrünkön is megtanultuk, nem csak idősebb testvéreink mondogatták: minden eseményt folyamatos és erős ima kell, hogy előkészítsen, segítsen, támogasson! Adjon az Úr minden résztvevőnek további sok erőt és kitartást, hogy minél tovább tudjunk együtt, imaközösségben lenni!

Keresztek alkonyatkor

És hogy az ima mellett, mit tehetünk még ebben a jelen helyzetben? Nagyon sokat! Hiszen ez itt most a legeslegalkalmasabb helyzet: az EVANGELIZÁCIÓRA! Számos ember lehet most a környezetünkben, akinek meginogott a lába alatt a megszokott talaj, valamilyen komoly nehézséggel kellett szembesülnie és – hit nélkül – a depresszió egyre mélyülő örvényében találja magát. Sokan, bármiféle nehézség nélkül is szenvednek, hiszen a sok-sok pótcselekvés, helyett (pl. felesleges vásárlás, “szaladgálás” egyik helyről a másikra, szinte kötelező, monoton álhobbi programok, stb.) marad a tátongó űr, ami igencsak fájdalmas, hiszen “fáj az élet”, ami – mint a mostani helyzetben kiderül – igazából nem is jó nekünk. Ebben sz ürességben, ebben a depresszióban segíthetünk a legjobban ezeknek az embereknek, ismerősöknek, barátoknak megtalálni Istent. Pontosan ezek azok a “gyengeségek, ahol az Úr ereje célhoz érhet”! (2 Korintus 12:9)

Mekkora hatalmas segítség ez a koronavírus helyzet abban, hogy segít letakarni az életünk teljesen felesleges, sőt káros dolgait, melyek szemkötőként nehezednek a látásunkra! Igen, ez egy hatalmas áldás, és ebben a helyzetben, a legjobb folytatás, ha a látását hirtelen visszanyerő, ám merőben legyengült, elfáradt felebarátunkat Isten elé vezetjük, hogy Őt szemlélhesse először “új életében”!

Tags: