meghívott előadó

Hetesi Zsolt

Hetesi Zsolt

Fotó készítője: Piac&Profit fotográfusa

Hetesi Zsolt

tudományos főmunkatárs, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar

Hetesi Zsolt 1979-ben született Dombóváron. Fizika (2003) és teológia (2018) diplomát szerzett, PhD fokozat: fizika, 2008. Szakterülete az éghaljatváltozás egyes hatásainak rendszerdinamikai vizsgálata, alkalmazkodó energetikai és mezőgazdasági rendszerek kutatása. Gyakorló katolikus, nős, egy fia van. Családjával vidéken él, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának oktatója Baján.

“A Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutató-tanára, óraadó az ELTE TTK-n és külső szakértő a Pécsi Tudományegyetemen. 2013 és 2016 között egy kutatóműhely tagjaként a Nemzetgazdasági Minisztérium, majd az MNB számára készített energetikai, fenntartható gazdaságpolitikai elemzéseket, modelleket, hírelemzéseket.”

Forrás: bib-edu.hu

Gazdátlan Föld, istentelen ember - mi a kiút?

A Teremtés Könyve szerint az ember azért került a Földre, hogy “őrizze és művelje” és hogy otthona legyen. Az évezredek alatt számos példa mutatja, hogy ez kevés sikerrel járt. A természet nemcsak egy kizsákmányolható, az ember hasznára szolgáló rendszer, hanem Isten alkotása és nélküle nem jöhetett volna létre az ember – megőrzése ezért elsődleges feladatunk. További életünk záloga, de erkölcsi értelemben is parancsoló szükségszerűség.

Hetesi Zsolt előadásai

Szeretném élőben látni